Set racons essencials del Campello

Set racons essencials del Campello

El lloc les quals terres van marcar una part de la línia divisòria —la frontera—, segles enrere, entres les Corones de Castella i Aragó, constitueix actualment un interessant municipi del sud-est valencià, amb àmplies platges i diferents racons essencials que ja formen part de la història del Campello.

1. Vila Marco.

Als afores del Campello, a la pedania Fabraquer i al costat del Liceu Francès, es troba la finca denominada Vila Marco, datada cap a mitjan segle XIX i en la qual s’erigeix una residència modernista d’inspiració colonial francesa. Va pertànyer a René Bardin, francès relacionat amb la burgesia alacantina. Compta amb diferents jardins d’estil versallesc, així com amb algunes escultures de l’artista alacantí Vicent Banyuls.

Vila Marco.
2. Illeta dels Banyets.

Es troba al costat del port (al nord d’aquest) i constitueix el jaciment arqueològic per excel·lència del Campello, ja que entre les diferents restes s’han trobat vestigis de construccions prehistòriques, ibèriques i romanes, així com alguns objectes islàmics. A més, al nord de la Illeta trobem la cova del Llop Marí.

Illeta dels Banyets.
3. Voramar de les Escultures.

Enfront de la Illeta dels Banyets, al costat de la mar, trobem un interessant conjunt de tres escultures de bronze, realitzades per l’artista Vicente Ferrero.

Voramar de les Escultures y, al fondo, la Serra Gelada.
4. Passeig Martítim.

Es tracta d’un dels punts més dinàmics del Campello. Un lloc d’oci que reuneix la major part de turistes. A més, al Passeig Marítim podem veure el Monument al Pescador, el qual es troba dividit en dues parts: una, situada a la platja; l’altra, al costat del carrer Pizarro, a escassos metres de la primera.

Una de les parts del Monument al Pescador.
5. Església de Santa Teresa.

Data de l’any 1849, va ser erigida sobre una església del segle XVIII i es troba a la plaça de Canalejas, en una de les parts més antigues del Campello.

Campanario de la Iglesia de Santa Teresa.
6. Parc Municipal.

En aquest, recentment es va instal·lar una gran font commemorativa del centenari del Campello (la Font del Centenari), doncs va ser pedania d’Alacant fins l’any 1901. A més, compta amb diferents escultures al·lusives al passat històric del municipi, realitzades per l’artista Carmen Fraile.

Algunes de les escultures exposades al Parc Municipal del Campello.
7. Torre de La Illeta.

Es troba enfront de la Illeta dels Banyets, al costat de l’antic quarter de Carrabiners i, actualment, de la Guàrdia Civil. Data de mitjan el segle XVI i, com altres tantes torres de la costa valenciana, va ser erigida amb motiu de les constants incursions barbaresques.

Torre de la Illeta.

Afegiries algun lloc més? Si és així, per favor, deixa els teus comentaris més avall.


Aquestes i altres dades d’interès es recullen al llibre Passejades amb història pel sud-est valencià, ja disponible a llibreries.

Passejades amb història pel sud-est valencià

Comparteix-ho:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies