Els desconeguts «saleros» de Villena

Els desconeguts «saleros» de Villena
Tot i estar allunyada de la costa, la ciutat de Villena pot presumir de ser l’única, de l’interior d’Alacant, que manté unes salines.

A molt poca distància del límit amb Castella-la Manxa, en terme de Villena, es troben tres curioses explotacions salineres, en actiu, conegudes com els Saleros. Aquestes es localitzen al voltant del lloc que, fins l’any 1803, va ocupar la llacuna de Villena, on fins i tot hi havia flamencs. La llacuna va ser dessecada per ordre del monarca Carlos IV, i el terreny resultant es va utilitzar per l’agricultura.

La ruta marcada com a PRCV 197 permet visitar una part del fascinant paratge, el qual travessa de nord a sud.

 

Més info: Les desconegudes salines de l’interior d’Alacant.
Comparteix-ho:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies