Els esglaons moriscos de la Vall de Laguar

Els esglaons moriscos de la Vall de Laguar
A l’interior de la comarca de la Marina Alta encara s’observen, i es trepitgen, més de 6000 esglaons construïts segles enrere.

Una de les rutes senderistes més representatives del nord d’Alacant discorre per aquests graons que, a més, travessen el fascinant barranc de l’Infern. La ruta està marcada com a PR-CV 147 i recorre la zona extraoficialment batejada com Catedral del Senderisme, on es troben els milers de graons que, segons es creu, van ser construïts pels moriscos, per accedir a les terres de conreu que els van ser assignades després de la Conquesta cristiana.

La Vall de Laguar va ser, a més, l’últim lloc on van resistir els moriscos rebels valencians, abans de ser expulsats definitivament al nord d’Àfrica en les albors del segle XVII.

 

Més info: Vall de Laguar: últim baluard dels moriscos rebels valencians.

Comparteix-ho:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies