El Palau del Marquès de Fontalba a Jacarilla

El Palau del Marquès de Fontalba a Jacarilla
El humil municipi de Jacarilla (Alacant) acull un luxós palau del II Marquès de Fontalba, l’origen del qual es remunta a les primeres dècades del segle XX.

La modesta població —amb uns 2000 habitants actualment—, situada a la comarca meridional del Baix Segura, va ser un dels llocs escollits pel II Marquès de Fontalba, Francisco de Cubas i Erice, per erigir una de les seues propietats. El mateix marquès va promoure, així mateix, altres obres de major magnitud i renom, com el Teatre Fontalba o el Palau homònim, ambdós a Madrid, situats a la Gran Via i al passeig de la Castellana, respectivament.

El conjunt de Jacarilla va ser construït com a lloc d’esplai, entre els anys 1916 i 1922. A més, la casa-palau comptava amb espaiosos jardins i església, així com amb una caserna per a la Guàrdia Civil.

Comparteix-ho:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies