Sí, hi ha voltors a les muntanyes d’Alacant

Sí, hi ha voltors a les muntanyes d’Alacant
Aquestes grans aus carronyeres van ser introduïdes, l’any 2000, a la serra de Mariola.

Com en altres tantes regions peninsulars, dècades enrere havia major varietat faunística en nombrosos paratges naturals. El voltor comú va ser introduït fa tot just alguns anys a l’interior d’Alacant, al barranc del Cinc (serra de Mariola), a molt poca distància de la ciutat d’Alcoi. El promotor d’aquesta gesta va ser el grup conservacionista del Fons per a la Protecció dels Animals Salvatges (FAPAS-Alcoi), que a més va gestionar, fins al 2017, un menjador ubicat a l’esmentat barranc. En l’actualitat, l’Ajuntament d’Alcoi s’encarrega de subministrar carn, un vegada a la setmana, als voltors de la colònia de Mariola, la població ronda els cent exemplars. Aquestes aus poden volar grans distàncies, per la qual cosa no seria estrany albirar-les en altres muntanyes de l’entorn, com en la Penya Migjorn (Xixona).

 

Més info: De voltors i cingles a la Penya Migjorn.