Sí, hi ha voltors a les muntanyes d’Alacant

Sí, hi ha voltors a les muntanyes d’Alacant
Aquestes grans aus carronyeres van ser introduïdes, l’any 2000, a la serra de Mariola.

Com en altres tantes regions peninsulars, dècades enrere havia major varietat faunística en nombrosos paratges naturals. El voltor comú va ser introduït fa tot just alguns anys a l’interior d’Alacant, al barranc del Cinc (serra de Mariola), a molt poca distància de la ciutat d’Alcoi. El promotor d’aquesta gesta va ser el grup conservacionista del Fons per a la Protecció dels Animals Salvatges (FAPAS-Alcoi), que a més va gestionar, fins al 2017, un menjador ubicat a l’esmentat barranc. En l’actualitat, l’Ajuntament d’Alcoi s’encarrega de subministrar carn, un vegada a la setmana, als voltors de la colònia de Mariola, la població ronda els cent exemplars. Aquestes aus poden volar grans distàncies, per la qual cosa no seria estrany albirar-les en altres muntanyes de l’entorn, com en la Penya Migjorn (Xixona).

 

Més info: De voltors i cingles a la Penya Migjorn.
Comparteix-ho:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies