Una gran torre funerària romana a la Vila Joiosa

Una gran torre funerària romana a la Vila Joiosa
La ciutat xocolatera conserva una de les tres grans torres funeràries de la Península Ibèrica.

Al continent europeu són escassos els llocs on encara es poden observar recintes funeraris d’aquestes característiques. A la Vila (Alacant) es conserva un d’aquests monuments mil·lenaris que, afortunadament, ha arribat fins als nostres dies i, recentment, ha estat restaurat per un equip d’arqueòlegs. Va ser en època romana, cap al segle II, quan la portentosa Torre de Sant Josep —així és nomenada en l’actualitat— es va erigir, amb robustos carreus, en l’actual pedania del Torres, que en aquells dies formava part del municipium romà d’Allon. Segons diferents i laboriosos treballs, els investigadors van poder esbrinar que a la torre funerària es trobaven les restes de Lucio Terencio Mancino, qui va haver de ser un acabalat habitant de l’Allon romà.


Aquestes i altres dades d’interès es recullen al llibre Passejades amb història pel sud-est valencià, ja disponible a llibreries.

Passejades amb història pel sud-est valencià