Una olivera mil·lenària a la vall de Ricote

Una olivera mil·lenària a la vall de Ricote
L’arbre monumental i històric més antic de la Regió de Múrcia resisteix a la fascinant vall de Ricote.

A la vigorosa Olivera Gorda —amb aquest nom és coneguda a la zona— se li atribueixen uns 1400 anys d’antiguitat. Sigui així o no, aquesta portentosa olivera històrica, de res menys que vuit metres d’alçària, ha rebut recentment diferents guardons i figures de protecció a causa de la seua sorprenent longevitat i a les històries que d’aquesta es compten. L’aixecament del musulmà Ibn Hud contra els almohades, l’any 1228, va ocórrer davall d’aquesta frondosa olivera, segons explica la tradició. També es fa referència a l’Olivera Gorda per rememorar el moment en què, després de la revolta mudèjar de l’any 1265, els musulmans de la vall de Ricote van lliurar les armes a l’exèrcit del rei Jaume I d’Aragó.

Comparteix-ho:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies