La UNESCO reconeix l’art de la pedra seca

La UNESCO reconeix l’art de la pedra seca
La tècnica constructiva de pedra en sec ha estat inclosa en la llista de Patrimoni Cultural Immaterial.

En l’última reunió del comitè de la UNESCO, esdevinguda a Port Luis (República de Maurici) una setmana enrere, l’organització internacional va incloure «l’art de la pedra en sec» en la llista de Patrimoni Cultural Immaterial. Un total de vuit països europeus, on aquesta tècnica constructiva s’ha fet des de segles enrere, han participat en aquesta candidatura. Grècia, França, Xipre, Croàcia, Itàlia, Eslovènia, Suïssa i Espanya han impulsat aquesta declaració, que reconeix l’art de construir amb res més que pedres, sense utilitzar cap tipus d’argamassa o ciment per unir el conjunt. A Espanya, l’art de la pedra en sec es troba present, sobretot, a zones rurals on s’ha utilitzat des de temps enrere per a, a més d’altres coses, erigir murs i anivellar així els camps de conreu, evitant esllavissades de terra i la conseqüent erosió .

Espanya compta actualment amb 17 manifestacions inscrites a la Llista Representativa de Patrimoni Immaterial, la qual cosa la situa al quart lloc de la llista de països amb major nombre de registres d’aquesta categoria. Així mateix, amb 47 declaracions com a Béns Patrimoni de la Humanitat, aquest país es posiciona com el tercer de la llista corresponent.

Comparteix-ho:

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies