Jaén publica la guia de la Via Verda del Aceite

Jaén publica la guia de la Via Verda del Aceite
La Via Verda del Aceite uneix, després de 128 quilòmetres de recorregut, la ciutat de Jaén amb el municipi cordovès de Puente Genil.

En el cas de Jaén, aquesta via verda recorre 55,1 quilòmetres de l’interior de la província, del qual traçat i entorn s’ha publicat recentment la Guia Turística de la Vía Verde del Aceite, editada per la Diputación Provincial de Jaén. Com és habitual en les vies verdes, la de Jaén discorre pel traçat de ferrocarril on temps enrere es trobaven les vies del Tren del Aceite, i en l’actualitat pot ser transitada per vianants, bicicletes, carrets infantils i, fins i tot, persones amb cadira de rodes. Aquesta via verda andalusa, al seu pas per Jaén, travessa dos túnels i diferents viaductes metàl·lics, entre infinits camps d’oliveres perfectament ordenades, rierols i embassaments.

La història del Tren del Aceite es remunta a l’any 1893, quan la Compañía de los Ferrocarriles Andaluces va aconseguir posar en circulació els seus primers trens que, sobretot i a l’inici de l’activitat, transportaven materials de la conques mineres de Jaén i Còrdova, fins als ports d’Algesires i Màlaga. A més, aquests trens també transportaven passatgers i productes agroalimentaris, aconseguint un considerable volum, en poc temps, el transport d’oli. Després de la Guerra Civil, la línia de ferrocarril va ser intervinguda per l’Estat l’any 1941 i va ser incorporada a la xarxa nacional de ferrocarrils (RENFE), tot i que finalment va ser clausurada l’any 1984.

 

Enllaços d’interès (en castellà):
Vía Verde del Aceite (tramo de Jaén).

Comparteix-ho:

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies