La Cova del Rull a la Vall d’Ebo

La Cova del Rull a la Vall d’Ebo

Què és la Cova del Rull?

La Cova del Rull és una gruta subterrània situada al municipi de la Vall d’Ebo, al nord de la província d’Alacant. Va ser descoberta l’any 1919 pel Tio Rull, Josep Vicente Mengual, que’s dirigia a caçar amb el seu gos quan va veure un conill endinsar-se per un xicotet forat, on el Tio Rull va introduir un furó perquè fes eixir la presa. Com que no eixia cap dels dos animals, el dia següent el caçador va decidir eixamplar la boca d’aquell forat, retirant algunes pedres i, finalment, es va trobar amb la cova que actualment rep el seu nom: la Cova del Tio Rull. No va ser fins als anys setanta quan el mateix home va obrir la cova al públic, realitzant alguns condicionaments. Més tard, l’Ajuntament de la Vall d’Ebo va adquirir la Cova de l’Rull i, finalment, va ser oberta al públic el 16 de setembre de l’any 1995.

Com arribar a la Cova del Rull?

La Cova del Rull es troba al costat de la carretera CV-712, a molt poca distància del poble de la Vall d’Ebo i, aproximadament, a 1 hora i 45 minuts de la ciutat de València, i a 1 hora i 30 minuts de la ciutat d’Alacant. En el següent mapa es pot veure la ubicació exacta de la gruta, per poder arribar des de la ubicació desitjada.

Horari de la Cova del Rull.

  • D’abril a setembre: de 10:30 a 20:30.
  • Durant el mes d’octubre: de 11:00 a 18:30.
  • De novembre al 14 de gener: de 11:00 a 17:00.
  • Del 15 de gener al 15 de febrer: tancada al públic.
  • Del 16 de febrer al mes de març: de 11:00 a 18:30.
  • Els dies 1 de gener i 25 de desembre la cova roman tancada al públic.

Telèfons d’informació: 965 571 413 / 966 400 525.

Enllaços d’interès:
La Cueva del Rull en lavalldebo.org

Comparteix-ho:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies