Llibres publicats

Sendes i Llegendes d'Alacant

Sendes i Llegendes d’Alacant

Any de publicació: 2014.
Pàgines: 98.
Preu original (en paper): 15 €.

Resum:

Alacant compta amb un important patrimoni natural i cultural. En aquest llibre, dirigit a aquelles persones que s’inicien al món del senderisme, es recopilen algunes de les rutes que es poden realitzar per les muntanyes de la zona, amb informació històrica respecte a fets que van tenir lloc a punts propers a les rutes i, fins i tot, a punts pels quals aquestes passen. S’inclou, a més, informació essencial respecte a fauna i flora, així com algunes llegendes que tenen com escenari el medi natural de diverses de les rutes ací descrites. De forma amena, es dona a conèixer una mostra de la gran riquesa que amaga la natura, un bé comú que hem d’aprendre a valorar i respectar. Més info.


Rutas con historia por el entorno de Elche

Rutas con historia por el entorno de Elche

Any de publicació: 2015.
Pàgines: 91.
Preu original (en paper): 15 €.

Resum:

L’extens terme municipal d’Elx compta amb un valuós patrimoni arquitectònic i cultural, directament lligat a l’evolució de la ciutat. El llibre Rutas con historia por el entorno de Elche, s’ofereix una mostra representativa de diferents construccions històriques repartides, en gran part, pel territori il·licità i, en menor part, pels termes d’Asp i Santa Pola. A més d’una informació resumida i amena sobre aquestes edificacions o enclavaments, es proposen diferents rutes o excursions per visitar cada lloc i, així, conèixer de primera mà el nostre passat, ja que no hi ha millor manera de valorar-lo. Es donen a conèixer, a més d’altres dades, quan i des d’on es va canalitzar aigua potable a Elx per primera vegada, per què el pantà mai va complir la seua funció, o d’on es va extreure la pedra per a la construcció de diferents edificis de la ciutat. Més info.


Passejades amb història pel sud-est valencià

Any de publicació: 2017
Pàgines: 116 (volum 1); 104 (volum 2); 116 (volum 3).
Preu original (en paper): 12 € cada volum; (36 € obra completa).

Resum:

En Passejades amb història pel sud-est valencià es proposen diferents itineraris per visitar, a peu, cadascun dels nuclis urbans localitzats ​​a la vora del mar Mediterrani (Torrevieja, Guardamar del Segura, Santa Pola, la pedania alacantina de l’illa de nova Tabarca, Alacant, el Campello, la Vila Joiosa, Benidorm, Altea, Calp, Moraira, Xàbia i Dénia) i així poder conèixer, en persona, els nombrosos racons històrics o d’interès, situats tant a l’interior de les poblacions com als seus voltants. S’ofereix, així mateix, informació bàsica sobre paratges i parcs naturals ubicats a la costa o prop d’aquesta. Més info.